Catalog de fişiere

Acasă » Fişiere » Fişierele mele

Montarea usilor si ferestrelor
2013-02-25, 4:29 PM

1. Demontarea tamplariei vechi

2. Curatarea zidariei si pregatirea pentru montaj

3. Stabilirea locului unde se va monta tamplaria in glaful de zid

Recomandat este ca tamplaria sa fie montata la mijlocul glafului. Este exclus sa se monteze la interiorul sau la exteriorul acestuia. In cazul unei montari spre interior sau spre exterior pot aparea probleme care vor afecta calitatea lucrarii.


4. Pregatirea tamplariei pentru montaj

Daca este fereastra cu deschidere se va demonta partea mobila (canatul), pentru a putea efectua monatjul. Baghetele de geam vor fi scoase si puse in ordine, pentru a scurta timpul necesar montarii acestora. In cazul in care sunt mai multe ferestre baghetele se pot incurca si astfel suntem nevoiti sa le masuram pe fiecare in parte, pentru a fi siguri ca fiecare bagheta este pusa la locul corespunzator.


5. Fixarea tocului in zid

    In momentul in care tamplaria este introdusa in golul de zid, aceasta trebuie fixata cu distantiere de jur imprejur.
    Se fixeaza tamplaria urmarind in acelasi timp ca aceasta sa fie perfect dreapta, cu ajutorul bolobocului (pe orizontala, pe verticala stanga-dreapta, pe verticala fata-spate).
    In momentul in care tamplaria este fixata in distantiere si este dreapta, se trece la prinderea acesteia in suruburi de montaj.
    In cazul in care gaurile de montaj sunt deja date din fabrica, trebuie date gaurile din zidarie, folosind o bormasina cu percutie cu spiral.
    In cazul in care nu sunt date de catre fabrica gaurile de montaj, se foloseste o bormasina cu spiral, cu ajutorul careia se gaureste profilul si armatura interioara din otel a profilului. Apoi se foloseste bormasina cu percutie cu un spiral pentru a da gaurile in zid.
O ultima etapa a fixarii tocului o reprezinta prinderea suruburilor de montaj, cu ajutorul unei bormasini sau a unei surubelnite electrice, cu cap torx.
Prinderea in suruburile de montaj se face in urmatoarea ordine:

 • partea de sus
 • partile laterale (suruburile de jos)
 • restul de suruburi

Suruburile se aleg in asa fel incat sa patrunda in zidarie aproximativ 80mm.
In momentul in care se prind suruburile trebuie avut grija ca tocul sa nu se miste din pozitia in care a fost fixat initial.


6. Umplerea spatiului dintre zidarie si tamplarie

Spatiul dintre zidarie si tamplarie (rostul de montaj) trebuie izolat astfel incat sa nu permita patrunderea aerului si umiditatii. Acest spatiu se umple cu spuma poliuretanica.

Spuma are rolul de a izola foarte bine si de a permite tamplariei sa se dilate (spuma se comprima), astfel incat sa nu afecteze integritatea tamplariei sau a sticlei.

Daca nu ar avea spatiu pentru dilatare (tamplaria ar fi montata fixa, in zid), ar exista pericolul sa crape tamplaria sau sa se sparga sticla.

Categorie: Fişierele mele | Adăugat de: iulianduma34 | Tag-uri: rigips, gresie, sape, tencuieli, Granit, marmura, placari cu polistiren, faianta, zidarii, gleturi
Vizualizări: 981 | Descărcări: 0 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email:
Cod *:
Categoriile secţiunii
Fişierele mele [16]
Autentificare
Căutare
Sondajul nostru
Cum vi se par preturile de manopera,pe care le practicam,fata de alti meseriasi?
Total răspunsuri: 209
Mini-chat
Prietenii site-ului
 • Creaţi un website gratuit
 • Forumul Comunității uCoz
 • Manualul uCoz
 • Tutoriale Video
 • Magazinul oficial cu Șabloane
 • Cele mai bune exemple de website-uri
 • Statistici

  Total online: 1
  Vizitatori: 1
  Utilizatori: 0